Ismael Ataria arbetar som poet, krönikör och föreläsare. Han har gjort hundratalet föreläsningar och poesiframträdande på bland annat skolor och bibliotek över hela landet. Han pratar i radio och har på Heidruns förlag bland annat gett ut Allt jag vill för dig, ingen annan och Bokstavsängeln – Asfalt, stjärnor och allt däremellan. Ismael har mottagit flera priser och utmärkelser, bland annat Region Värmlands Litteraturstipendium 2014.

”Bokstavsängeln – Från tönt till poet” är en föreställning som tar sitt avstamp i Ismaels diagnos ADHD. Vi får följa med på en resa genom poetens liv, hur han på grund av sin diagnos hamnade i ett utanförskap. Föreläsningen handlar om längtan efter att bli accepterad och älskad för den man är innerst inne är, om rädslorna, ensamheten och kampen för att hitta sin plats i världen. Poeten kommer ta med publiken tillbaks till hans egen högstadieperiod som inte var helt enkel och genom Ismaels historia finns möjligheten att nå inuti sitt eget hjärta, kanske inse att vi alla har möjlighet att påverka våra liv till det bättre. Med stor själdistans och en befriande humor kommer Ismael ge oss både skratt och tårar. Ismael Atarias föreläsning ”Bokstavsängeln – Från tönt till poet” är en vild, rolig, varm och självutlämnande föreläsning som garanterat inte lämnar någon oberörd.

Ismael kan utöver sin föreställning ”Bokstavsängeln” också utför kortare poesiframträdande, han kan även efter föreställningen genomföra skrivarworkshops, samtal med elever om bla skrivande, skapande etc.

Några av de ämnen som Ismael pratar om

- Att leva och växa med ADHD
- Att vända nackdelar till fördelar
- Att använda det skrivna ordet som tröst
- Att tro på sig själv och våga nå drömmarna
- Skrivande som något häftigt och roligt
- Att leva som anhörig till en missbrukare
Målgrupper
Åk 7 - 9, Gymnasiet, Vuxen
Ismael har arbetat aktivt som poet, krönikör och föreläsare i snart 10 år. Han har gjort hundratalet föreläsningar och poesiframträdande på skolor, festivaler, bibliotek och företag över hela Sverige. Ismael har gett ut 3 böcker på Heidruns förlag och har mottagit 6 stipendium, bland annat Region Värmlands Litteraturstipendium. Han är krönikör för P4 Värmland och skriver även för P1 och frilansar även för en del tidningar. Ismael arbetat även som projektledare för div kulturprojekt genom åren, bland annat projektet Småstadshjärtan.
Referenser
”Han framträder på ett pedagogiskt och lustfullt sätt o med ett stort allvar i botten kryddat med komik lyckas han tilltala o nå våra elever där igenkänningsfaktorn är hög!”
Peter Sjölander kurator o Eva-Lott Arlesstad Prg.ledare/lärare Kavelbro Skövde

”Publiken fick en tankeväckande poetisk resa med plats för både stora skratt och en och annan tår… det här är en riktig poet som kan sina grejer”
Filipstads Tidning

”Hans känslosamma och vackra poesi går rakt in i hjärtat och visar att det kan bli något bra av den till synes mest ”hopplösa”, ”besvärliga” och olyckliga människa.”
Marks tidning

”Lätt att förstå, går rakt in i hjärtat, ibland vill man gråta men sen blir det roligt igen, bra blandning”
Gymnasielev i Torsby
ataria@etna.nu